5A Soba za zdravijeg čoveka

„Sve što putem hrane unosimo u organizam, gradi nas i menja, a od toga šta smo uneli zavisi naša snaga, naše zdravlje i naš život“ – Hipokrat
Zato je 5A soba zagovornik i promotor zdrave i svesne ishrane. Za nas najveću važnost ima svežina namirnica i vrhunski kvalitet istih. Zbog toga biramo namirnice iz kontrolisanog uzgoja s najboljim nutritivnim vrednostima.

Kroz naš meni vam otkrivamo i veoma važne savete za svesnu i zdravu ishranu. Na primer naš omlet od belanaca organskih jaja u vaše telo unosi manje kalorija, snižava holesterol u krvi i smanjuje udeo masti. Obogatili smo ga najboljim domaćim povrćem, ukusnim mirođijama i mekanim kozjim sirom nakon kojeg lagani poput perca sa osmehom na licu zasigurno osvajate dan.

Za ručak vam možemo predložiti presovanu jagnjetinu sa aromatizovanim bulgurom, pireom od spanaća i penom od sira. Domaća jagnjetina je jedno od onih mesa koje uvek iznenadi svojim ukusom i sočnošću. U društvu pitomog priloga poput bulgura i pirea od spanaća, osetićete svaku notu zanimljivog ukusa postignutog presovanjem ove namirnice.

Pri tom dobro je znati da bulgur ima mnogo manje kalorija nego riža i bogat je izvor vlakana, minerala i proteina, dok je spanać bogat hlorofilom, proteinima, mineralima, posebno gvožđem, magnezijumom, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja.
Konkurencija tom jelu je njegovo veličanstvo Biftek sa pudingom od tartufa, raguom od šumskih pečuraka i demiglas sosom.

Kroz naše dnevne menije podržavamo važnost konzumiranja sezonskog voća i povrća. Prehrana koja prati prirodni tok dozrevanja hrane biljnog porekla je najbolji izbor za zdravlje i vitalnost organizma.
Konzumacija sezonske hrane pridonosi i raznovrsnosti, što je uz ravnotežu jedan od osnovnih principa pravilne i svesne ishrane.

Quora