O nama

Peta soba je “Premium casual“ konceptualni prostor s težištem na vrhunskoj gastronomiji, proizašao iz kultnog sarajevskog koncept prostora i ”Fine dining” restorana – 4 sobe gospođe Safije.

Usidrena u eklektičnom epicentru Beograda, u Rajićevoj 12, Peta soba je maštovita kompilacija različitih urbanih segmenata pod jednim krovom. Pored restoranskog dela koji nudi fuzijski jelovnik baziran na namirnicama iz kontrolisanog uzgoja, Peta soba ima cocktail bar, Lounge prostor i letnju baštu, u kojima pored hrane i mezzebara gosti mogu uživati u različitim zabavnim sadržajima poput koncerata, DJ nastupa, kuvarskih performansa i umetničkih izložbi i instalacija. Vinska karta, u kojoj su zastupljene najbolje autohtone i svetske sorte, je kompliment regionalnom vinarstvu.

Pogledajte naš meni: Meni

5a soba o nama 2

Hrana

Naš meni je baziran na egzotičnoj fuziji modernog kulinarstva i autohtonih namirnica karakterističnih za balkansko područje.

Kreativna fuzija podrazumeva moderni kulinarski pravac, koji objedinjuje više stilova pripremanja jela. Bazira se na probranim i kvalitetnim namirnicama, a kreatorima, odnosno šefovima dozvoljava maksimum slobode u kombinaciji, obradi i prezentaciji tih namirnica. Iako nam takve kombinacije samo na izgled ne potiču iz naših tradicionalnih kuhinja, brzo shvatimo da kulinarstvo ne poznaje granice i da je uz malo mašte i hrabrosti moguće doći do nestvarnih kreacija.

Naš savet: Usudi se, probaj i prepusti se harmoniji ukusa, jer najbolji zalogaji ipak proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Culinary art - Projekt

U petoj sobi spajamo ideje i ljude koji se vode istom filozofijom kao i mi, i koji znaju da samo ljubav koja se deli s drugima je vredna. Namera nam je da proširimo ‘našu porodicu’ i našim vernim gostima ponudimo nove sadržaje i u Beograd dovedemo neke od najvećih majstora moderne gastronomije. Šefove koji će za vas kreirati izuzetne menije obogaćene posebnim namirnicama iz njihovih krajeva. Zahvaljujući našoj izvanrednoj vinskoj karti, studiozno biramo i uparujemo svaki gang s najboljim vinama regiona.

Svaki gastro show projekta „Culinary Art“ garantuje razmenu izuzetne hrane, dobrog pića i muzike, te druženje s dragim prijateljima, u skladu sa tradicijom ovih prostora koja je vekovima počivala na gostoprimstvu, dobroj hrani i prijateljstvu.

Ljudi

Mi verujemo u ljude. Ljudi su najvažniji deo slagalice.

Ko smo MI?

Mi smo samo oni koji žele da veruju u najviše ljudske vrednosti, gde god da se nalazimo u večnoj smo potrazi jedni za drugima, jer upravo mi jedni druge oplemenjujemo, činimo srećnim i zadovoljnim i dajemo ono što i sami trebamo. Uvek se prepoznamo kada se sretnemo, naš pozdrav je zagrljaj i ostajemo vezani zauvek.

Komuniciramo na višim nivoima, ne verujemo u slučajnost i učimo da srce nije samo organ u našem telu, nego da je ono mesto gde se spajamo, a želimo ga proširiti toliko da u njega stane čitav svet.

Naša najbitnija emocija je ljubav, od nje smo satkani i rado je delimo. Iako volimo dosta istih stvari, imamo slične ukuse, afinitete, ambicije, ipak cenimo naše različitosti, poštujemo se i uvek učimo jedni od drugih, a najveće nam je zadovoljstvo jedni druge usrećiti i biti na usluzi.

Mi živimo današnji dan najbolje što znamo, a sutra ćemo opet tako, večno, kao što je večna ljubav među nama koji smo se jedni drugim desili.

5a soba o nama 5

Zabava

Neizostavni deo identiteta Pete sobe su razna dešavanja zabavnog karaktera. Od jutarnjih sati pažljivo biramo muzički sadržaj u vidu ambijentalnih play listi do večernjih nastupa najinteresantnijih muzičkih formacija.

Poslepodnevni “After work” gostima, pored posebno osmišljene ponude pića i naših šarmantnih zalogaja, omogućava uživanje i u raznim programima poput DJ nastupa, koncerata kao i u izložbama i umetničkim instalacijama.

Vikendima očekujte vrhunac najbolje zabave!

5a soba o nama 6
Quora